CLDT dan 95, 96: Baćinska jezera (2082) – Trpanj (2089): korčulanski raj na Zemlji

No comments

Dopustio sam si da spavam koliko želim. Usprkos tome probudio sam se pomalo strgan. Stopala su mi bila sfaširana. Koža mi je bila na mjestima crvena i boljela je. Ustavši se uvidio sam da imam upalu mišića. Dakle, ono što sam 95 dana dobrim odlukama i fizičkom spremom izbjegavao ovo je spuštanje nadmašilo. Da, bilo je 10% do ferate, na mjestima i manje, a ne planinarska staza.

Pospremivši svoje stvari spustio sam se do Baćinskih jezera i uz mirne vode lagano hodao prema Pločama slušajući Sea of madness jednog Britanskog benda.

Svratio sam i do gradske knjižnice i javio se Jurici koji me je zapamtio u drugom izdanju – kada sam početkom godine u Pločama držao predavanje o PCT-u, uredan, čist i obrijan 🙂

Olga me je čekala u apartmanu gdje sam došao gegajući se vrelim asfaltom. Došlo mi je da se izvalim i spavam, no valjalo je doći do Korčule gdje me je pozvala Marijana da odmorimo jedan dan.

Trajekt je malo kasnio, no nije puno prošlo i bili smo u Trpnju. Automobili su pomalo izlazili iz utrobe trajekta i trebali smo se požuriti do ceste za Orebić te izbaciti palčeve i natpis Orebić.

Doslovno drugo vozilo u tom smjeru nam je stalo. Kamper u vlasništvu njemačke obitelji koji su baš išli za Orebić.

Ni tamo nismo dugo čekali brod koji nas je prebacio na Korčulu.

Nasmiješena, čekala nas je Marijana i odvela do svoje kuće.

Bio je to dobar dan. Dobili smo fini ručak, Marijana nas je povela u razgledavanje grada, a navečer smo prisustvovali odličnom koncertu dua The border line.

Marijana je ponudila da ostanemo još jedan dan, a moje su pulsirajuće noge tražile baš to – odmor. Pristao sam da ostanemo u ovom divnom gradu još malo, a na opće oduševljenje Olge.

Sljedeći je dan protekao ležerno. Posjetio sam prijatelje koji ljetovaše u blizini, kupao sam se, jeo u društvu Marijane, a navečer ponovno koncert The border linea. Vanda i Marin su me oduševili svojim muziciranjem, a njihova jazz verzija pjesme Neila Younga Heart of gold mi je definitivno najbolja verzija te pjesme koju sam čuo.

Bila su ovo dva dana iz snova 🙂 a moje su noge došle k sebi na najbolji mogući način.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s