CLDT dan 57: Razloge (1073) – Kilometar 1089: Izvor Kupe i Gerovo

No comments

Trebalo se nadoručkovati, pokrpati čarape, složiti hranu u ruksak i još mnogo toga, tako da nas je Karlo tek oko 11 dofurao do Razloga da nastavimo trail.

Na ulazu u NP Risnjak radoznali pogled renđera. Razmjenismo par riječi i shvatih da zna tko sam. Objasnio sam mu rutu, pa nam je predložio neke vidikovce. Pozdravili smo se i nastavili.

Prvo oštri silazak u kanjon izvora Kupe.

A onda nas je očarala tirkizna rijeka. Izvire iz rupčage. Jednostavno navire i tako već tisućama godina. Pitam se odakle dolazi. Kad smo već kod toga….činjenica da je sva voda na Zemlji došla u obliku leda iz svemira mi je fascinantna, pa dakle i ova friško izviruća 🙂

Krenuli smo GPP-om, ako se ne varam, uz porječje mlade Kupe.

Da, bio je gušt hodati ovim ljepotama.

No, uskoro smo se, iz Kupara, digli u brda i ostavili Kupu svojem meandriranju.

Puno smo još hodali dok se nismo dokopali Gerova. Tamo smo već ranije dogovorili da nas dočekaju momčine iz Zagreba i malo nas nahrane i napoje.

Glavni trojac….treći je zapravo sa strane i ne vidi se. Hvala vam na super trail čaroliji, uživali smo i podigli moral. Thru hike nije samo rokanje kilometara. Treba znati živjeti na trailu. Neki to ne znaju pa prolupaju 🙂

Morali smo se rastati od anđela i krenuti u šumu. Vrijeme je bilo nepredvidivo, a trail nepoznanica. Susreli smo i lokalce koji su nas pozdravili zloslutećim: zasigurno ste se izgubili.

Ipak, krenuli smo prema mojim mapama. Makadam je uskoro prerastao u šaš i krš. Nije nam bilo drago, no kretali smo se. Napraviti trail na terenu je vrlo stresan posao, a priče o gps crtanju iz dnevnog boravka zaboravite. Sve pada u vodu kada ste vani, a to se najbolje pokazalo sutradan

Rojile su mi se razne misli, no susprezao sam negativu.

Na kraju smo izbili na mini prijevoj i odlučili ovdje kampirati. Bio je gušt smjestiti se u vreću, na podložak i kuckati blog. Noć je dobrano zahladila zrak, ali vreće su izdržavale.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s