CLDT dani 42, 43, 44, 45, 46, 47: Podsusedsko dolje (841)- Črnec (865): Samoborci piju vino z lonci

No comments

Moj tata, poznat i kao deda Damir, nas je tog lipanjskog dana ujutro vratio na stazu. Pozdravili smo se, te se uputili prema Podsusedu gdje nas je čekao Bimbo. Uzeo nam je ruksake u auto te nas pratio čekajući nas na ključnim križanjima. Samoborac je i najbolji čovjek da nas dovede do tog pitoresknog gradića.

Bez ruksaka i po ravnom je bilo lagano gaziti kilometre, no prijeteći oblaci su malo kvarili raspoloženje. K tome, nije se lako vratiti trailu nakon toliko dana odmora. Ipak, uspjevali smo smjelo koračati.

Kada smo došli do Samobora imali smo što vidjeti – plavi Spaček s trubom tramvaja. Bio je to Kole, Bimbov prijatelj koji nas je odlučio provesti Samoborom legendarnim autom.

Nakon razgledavanja dečki su nas počastili ručkom na Vugrinšćaku.

Priključio nam se i Bambi, samoborski planinar. Krenuli smo u brda poslijepodne, a plan je bio da dosegnemo Črnec, odnosno vikendicu još jednog spačekista – Šicela. Kada smo došli na vikendicu ekipa je bila kompletirana – Bimbo, Bambi, Kole i Šicel. Stigle su i kremšnite na račun grada Samobora i party je mogao početi. Kole i Šicel su prije par godina išli Spačekom u Kazahstan na tekmu naše nogometne reprezentacije. Slušati njihove priče je bilo vrhunsko iskustvo. Čas nevjerica, čas plakanje od smijeha. Bambi nas je zabavljao gitarom pa smo i zapjevali zagorske popevke. Priče smo izmjenjivali do kasno u noć.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s