CLDT dan 15: Kilometar 320 – Kilometar 342: samo vedro

No comments

Po noći je padala kiša u nekoliko navrata, no kada smo trebali krenuti vrijeme se smirilo. Ipak, s vremena na vrijeme je slinilo.

Unatoč tome raspoloženje je raslo kako je odmicao dan.

Dobro smo napredovali prema Zvečevu gdje smo natočili vode za predstojeći ostatak dana, a tu smo se trebali naći i s Matijom – snimateljem iz Orahovice.

Nije bio tamo kada smo stigli, a u Zvečevu nema signala. Ipak, nakon što smo ručali pod drvetom odlučio sam prošetati cestom još jednom kada se pojavio Matija.

Po struci je pozitivac, možda smo se zato dobro slagali od prve. Pratio nas je i radio snimke za dokumentarni film. Naposljetku je otišao natrag istim putem uz obećanje da ćemo se ponovno susresti 🙂

Zasjalo je tada i sunce. To su oni trenuci kada se osjećaš poput guštera koji upija svaku zraku. Stali smo na proplanak posušiti opremu, ali su se s drveća bacali krpelji pa smo napustili područje.

Atraktivni dio staze je označio i početak kiše. Tada je Matt malo zaostao i skrenuo sa staze. Ubrzo sam primijetio da ga nema i krenuo u lov. Nakon par minuta trke i dovikivanja našli smo se.

Kiša je sve više pojačavala, no hodati je bilo podnošljivo. Radili smo dobru udaljenost unatoč pojačavanju kišurine.

Na kraju smo zastali baš kada smo svi troje spontano zaključili da je za danas bilo dosta. Složili smo šatore, a ja sam ulovio 4g mrežu i preko YouTubea pustio I feel good Jamesa Browna. Bilo je vrhunski ležati suh, utopljen i slagati si večeru. Čuo sam i da Matt i Popcorn pjevuše 🙂

Inače, dobio sam i jednu poruku koja savršeno objašnjava zašto radimo ovaj trail. Hrvatski jal je ponekad prilično uporan, pa krenu jalske prispodobe u želji da vas obeshrabre. Srećom, mnoštvo je dobrih ljudi oko mene koji me nadahnjuju i iz dana u dan mi potvrđuju da je ono što se ovdje radi jako dobro. Matt i Marina su tu kao veliki pokazatelj da se dobro radi, mnoštvo trail anđela koji pomažu i podržavaju naša nastojanja, obitelj i prijatelji i vojska anonimnih podržavatelja.

A evo i poruke uz zahvalu pošiljateljici 🙂

Eto, to je razlog zašto ovo radimo!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s