Knjiga je vani

No comments

Svi vi koji niste povezani s mojom Facebook stranicom možda ne znate da je knjiga o mojoj avanturi na Pacific Crest Trailu – Barinški epitaf: priča s Pacific Crest Traila, izašla i čeka svoje čitatelje.

Knjiga ima 250 stranica teksta i 50-ak stranica fotografija u boji. Predgovor je napisao mr. Siniša Golub, veliki ljubitelj i poznavatelj Američkog zapada i divljine.

Osim putopisnog dijela knjiga sadrži i korisne informacije vezane uz sami proces pješačenja i organizacije putovanja, popis opreme i razne detalje vezane uz najzahtjevniji dio logistike – resupply. Uz to knjiga obiluje pregrštom zanimljivih informacija vezanih uz mjesta, gradove, geološke formacije, planine, prijevoje, legende i tomu slično. No ipak, možda najviše ovu knjigu karakterizira moja nutrina i svi problemi i divna otkrića koja sam otkrivao hodajući ovom stazom.

Stražnja korica
Dio iz knjige

Knjigu možete nabaviti preko moje e mail adrese horvatinjos@gmail.com ili preko izdavača 🙂

Činom izlaska knjige iz tiska završilo je moje putovanje na Pacific Crest Trailu, ali završilo je činom kojim to putovanje sada predajem vama da se inspirate, da se zaljubite! Predivno, uzbudljivo, stresno, bolno, neponovljivo, zahtjevno…..sve to označava ovo putovanje koje je iz stuboka izmjenilo i mene i moj život. Predamnom su novi izazovi, a o kojima ćete moći čitati na ovom blogu. Mnogo je neizvjesnosti ispred mene, no jedno je sigurno – nastavljam s hodanjem. Kao što je moj dobri prijatelj Siniša Golub napisao u predgovoru – ritam koraka s vremenom postaje meditativan… toliko meditativan da se nakon duge hodnje čovjek, hodač na duge pruge, više ne može vratiti u normalu svakodnevice, u rutinu iz koje je ponikao. I zaista, Siniša je ovdje izrekao fundamentalnu istinu. Jako se mučim s rutinom i (ne)normalom (što god ona bila). Moje je tijelo ovdje, među sivilom zgrada i smradom ispušnih plinova limenih božanstava, ali duh je ostao u divljini. Moj duh doziva tijelo da mu se vrati, da se ponovno ujedine na obroncima neke planine do koje ću hodati tjednima, mjesecima. Moram tamo doći, to se ujedinjenje mora ponovno dogoditi.

Do tada ću pohoditi mnoge knjižnice i planinarska društva kako bih vam dočarao divote koje sam vidio, pobjede koje sam izvojevao i drame koje sam prolazio. Želim vas inspirirati na odvažnost, na slobodu, jer ona je ispred nas – valja je samo dohvatiti. Dakle, javite se, rado ću doći k vama!

 

Nikola

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s