CROATIA long distance TRAIL

5 comments

CROATIA long distance TRAIL

Pozdrav svima,
došlo je vrijeme da se s riječi prijeđe na djela. Vjerujem da svi koji ste pratili moje putovanje na PCT-u osjećate nekakav vid očaranosti long distance trailovima. I prije nego sam krenuo na PCT imao sam viziju o Croatia Trailu koji bi se protezao od Baranje pa sve do Dubrovnika. Sada kada sam prehodao PCT i kada sam stekao znanje, iskustvo, ali i kada sam spoznao koliko jedan takav trail može učiniti dobra pojedincu, ali i zajednici, još sam sigurniji da je Hrvatskoj long distance trail potreban.
Da ne duljim, u tu sam svrhu odlučio osnovati udrugu Thru Hike Croatia. Naravno, s obzirom da se počinje gotovo od nule, da ću naići na administrativne klopke, da u Hrvatskoj ne postoji isprepleteni, napredni model razvoja turizma i planinarstva, da je jal glavna pokretačka emocija u udruženjima i kod pojedinaca, trebati ću uz sebe imati krug kvalitetnih entuzijasta koji mogu prepoznati važnost ovog projekta i koji nisu škrti darovati svoje talente i vrijeme za ovakvu ideju.
Živimo u vremenima ekstremnog individualizma gdje većina ne mari za opće dobro, ideale ili neki viši cilj, osim ako je striktno vezan uz njihov novčanik. Usprkos tome uvjeren sam da postoje pojedinci koji bi se usudili upustiti u ovakvu avanturu i u zajedništvu s ostalima sličnog životnog svjetonazora izgradili nešto što će postati bogatstvo, nešto čime ćemo se sutra svi ponositi – Croatia long distance trail!!!!!
Ukoliko među vama postoji ljudi koji bi odvojili svoje vrijeme i talente (svi ih imamo, samo u različitim oblicima i svatko može doprinjeti), ili biste za početak samo podržali Udrugu svojim članstvom javite mi se na mail horvatinjos@gmail.com kako bismo se mogli dogovoriti oko Osnivačke skupštine Udruge i napraviti prvi korak.

Pozdrav,

Nikola Horvat

Trail dakako još nije trasiran. Ovo je samo okvirna ideja gdje bi trail prolazio.
Trail dakako još nije trasiran. Ovo je samo okvirna ideja gdje bi trail prolazio.
Advertisements

5 comments on “CROATIA long distance TRAIL”

 1. Pozdrav,
  ideja je odlična i samo naprijed.
  No primjetio sam na karti da si zaobišao dio dinare, prije svega mislim na planine Troglav i Kamešnicu. S obzirom na ljepotu navedenih planinan a i na činjenicu da se radi o najvišim vrhovima što se tiče hrvatske mislim da bi ih obavezno trebalo uključiti u rutu

  Like

  1. Ovo NIKAKO nije službena karta. Ovo je nabrzinu nacrtano čisto da se dobije ideja o čemu se radi. Svi će prijedlozi biti uzeti u obzir i rutu će raditi znalci, što lokalni što ostali. Ideja je da se prijeđe najviši vrh Hrvatske, a onda i okolne planine i divna priroda.

   Like

 2. Pozdrav Nikola!
  Pratio sam tvoj PCT hike na tvom blogu i na fejsu i “svrbe me tabani” 🙂

  Ako ti mogu biti od pomoći u Istarskom dijelu CLDT javi mi.

  Lijep pozdrav!

  Andrej

  Like

 3. Pozdrav,
  Pozdravljam ideju, mislim da bi itekako pomoglo u razvoju turizma i planinarstva te promociji Hrvatske kao destinacije .
  Mozda bi u trasu trebalo staviti i pokoji otok. Primjerice Mljet koji ima prekrasne planinarske staze i u Nacionalnom parku i van njega.
  Damjan

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s