152. dan: Milja 2412 – Milja 2435: Veliki usponi

5 comments

Probudio sam se u 6:40. Dobro sam spavao unatoč hladnoći. Ujutro je sve bilo prepuno kondenzacije iznutra šatora, te ponešto kišnih kapi izvana. Mountain Goat je otišao ranije, a ja sam startao u 7:45. Odmah je uslijedio veliki uspon. Bilo je jako teško. Jutra nisu za uspone, osobito kada je tako hladno, a nalazim se u velikom jarku bez sunca. Bilo je teško uloviti ritma, no kada sam odlučio skinuti pernatu jaknu krenulo je na bolje.

DCIM104GOPROGOPR2894.DCIM104GOPROGOPR2895.DCIM104GOPROGOPR2896.Nakon ogromnog uspona krenula je nizbrdica. U međuvremenu sam osušio opremu i najeo se. Na menu-u je bio sušeni losos kojeg mi je donio Lee. Jako ukusno! Spustivši se do rijeke napravio sam stanku. Tu sam zatekao Yardsale-a, a kasnije je došao i Butterscotch. Uskoro smo čuli grmljavinu, zaglušujuću buku. Bijahu to F-18, Horneti, jet fightersi koji su nas preletjeli i uzrokovali adrenalnski rush u našim tijelima!! Krenuo sam sam dalje oko 15 sati.

DCIM104GOPROGOPR2897.DCIM104GOPROGOPR2899.DCIM104GOPROGOPR2900.DCIM104GOPROGOPR2901.Za kraj dana čekao me još jedan uspon. Bio je opak, a pred sami kraj sreo sam dva southboundera. Malo smo popričali o hrabrili su me. – Imaš još malo.

Kada sa došao na vrh to je bilo sveukupno 1918 metara uspona za danas i to u 23 milje (36.8 km). Na kamping mjestu je bio Mountain Goat i Quotes.

Advertisements

5 comments on “152. dan: Milja 2412 – Milja 2435: Veliki usponi”

  1. Vidio sam prilog o vama na TV i potražio na webu. Pratim cijeli blog i super je. Ovo je poduhvat koji mijenja život pretpostavljam (i to na bolje), svaka čast i duboko poštovanje!
    Jedno pitanje, srećete suthboundere koji su očito tek krenuli kad ste vi već pred kraj puta. Koliko sam razumio htjeli ste završiti turu prije nastupa kasne jeseni ili zime zbog vremenskih uvjeta. Koja je njihova filozofija sa tako kasnim kretanjem? Oni će kasnije doći u Sierre u kojima ste vi po ljeti imali snijeg … i što onda?

    Like

    1. Hvala na podrsci. Southbounderi su sada otprilike pri kraju Sierra i tamo sada nema snijega. Čudno, ali istinito. Prejužno su Sierre.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s