143. dan: Killen Creek (2242) – Walupt Creek (2266): Velika hladnoća

No comments

Pokušao sam ustati u 5, ali vani je puhao toliko jaki vjetar da sam se samo  okrenuo na drugu stranu. Zamislio sam slaganje šatora po mraku i po tom vjetru i odlučio barem pričekati svijetlo. Uz hladnoću imao sam i bolove u nogama cijelu noć. To me je budilo i zabrinjavalo. Ponavljalo mi se u glavi jedno od najučestalijih pitanja – kako ću hodati? U 7 sam se natjerao da ustanem. Kada sam izašao iz šatora moja je tjelesna tmeperatura naglo pala, a prsti su se počeli smrzavati. Ušao sam u šator da se još malo zagrijem, ali nije funkcioniralo. Obukao sam se i spremio. Kada sam slagao šator klin mi je, prilikom izvlačenja, otkinuo dobar komad kože s prsta kada mi je proklizao kroz njih. Nisam osjetio bol. Samo sam odjednom vidio mnogo krvi. Ta će mi rana u narednim danima zadavati mnogo muke, jer je bila na mjestu na kojem štap za hodanje pruža najveći otpor pri hodanju.

Krenuo sam oko 8 sati i odmah u blizini naletio na Yardsale-a i Dangerous Dave-a, taman su se spremali. Nisam ih čekao znajući da će me sustići. Noge su boljele, ali išlo je. Štoviše, bolje nego sam se nadao.

DCIM104GOPROGOPR2557.
S ovoga sam mjesta po prvi puta vidio Mt. Rainier – 4392 metara visoki vulkan za kojeg geolozi predviđaju da je sljedeći koji će eruptirati, i to u velikom stilu!

Dan je prolazio uobičajeno, a puno šume je hodnju činilo dosadnjikavom.

U tijeku je bila sazona lova lukom i strijelama na elkove. Ovo je bio jedini lovac kojeg sam vidio s tradicionalnim lukom. Naime, s ovim je lukom teže loviti jer nema servo i jednom kada napneš luk moraš ga otpustit kroz sekundu dvije jer nakon toga postaje preteško i trpi preciznost.
U tijeku je bila sazona lova lukom i strijelama na elkove. Ovo je bio jedini lovac kojeg sam vidio s tradicionalnim lukom. Naime, s ovim je lukom teže loviti jer nema servo i jednom kada napneš luk moraš ga otpustit kroz sekundu dvije jer nakon toga postaje preteško i trpi preciznost.

DCIM104GOPROGOPR2560.

Napokon - Goat Rock Wilderness - jedan od najiščekivanijih trenutaka mog PCT-a
Napokon – Goat Rock Wilderness – jedan od najiščekivanijih trenutaka mog PCT-a
Yardsale svira trekking pole guitar :)
Yardsale svira trekking pole guitar 🙂
DCIM104GOPROGOPR2564.
Divan je osjećaj vidjeti planinu u daljini i svakim joj se danom sve više približavati, a onda i udaljavati sve dok ne iščezne u daljini…..
Bio sam toliko gladan da sam došao u iskušenje da pojedem muhare :)
Bio sam toliko gladan da sam došao u iskušenje da pojedem muhare 🙂

DCIM104GOPROGOPR2571.U kamp sam došao oko 18:40. Tu je već bio jedan hiker koji je ložio vatru. Složio sam si šator na zgodno mjesta, a potom je došao Mayor sa svjoim psom i kanadsko-američki par. Malo smo se družili uz vatru i razne zanimljive priče, pojeli smo večere i polako se povukli u šatore. Očekivao sam jako hladnu noć!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s