142. dan: Trout Lake Creek (2221) – Killen Creek (2242): Trout Lake, in and out

No comments

Probudio sam se u 6:50. Noć je bila izrazito hladna s puno vlage u zraku. Morao sam prehodati nekih 5 milja do ceste gdje sam stopirao za Trout Lake, malo seoce gdje sam planirao obaviti resupply. U 9:40 sam digao palac. Ubrzo je došlo još troje hikera, a potom nam je stao lovac u pick-up-u. Vožnja je trajala kojih 15 minuta. Izašavši iz kamioneta odmah sam vidio Chrisa i Nick. Pozdravismo se….i to je bilo zadnji puta da smo se vidjeli. Skočio sam do trgovine gdje sam kupio hrane za tri dana. Ponuda je bila ok za takvo mjestašce, baš kao i cijene. Potom sam otišao do restorana na burger i milkshake i u 13:30 sam stopirao natrag. Pridružio mi se i Yardsale…..sve se češće viđamo 🙂 S druge strane ceste je bio jedan novi hiker koji je hodao s psom na ruksaku. Zanimljiv prizor. Ime mu je bilo Mayor.

Mayor i njegova Shiba Inu kujica.
Mayor i njegova Shiba Inu kujica.

Za par minuta Yardsaleu i meni je stao kombi i mladim parom i psom i povezli su nas do traila. Krenuvši dalje Yardsale me ostavio u prašini svojih cipela, a ja sam nastavio lakšim tempom. Primjetio sam koliko se krajolik promijenio. Ljepše je, zanimljivije.

Mt. Adams - 3743 m
Mt. Adams – 3743 m

DCIM104GOPROGOPR2546.Trebalo je prevaliti još 16 milja, a kako se dan primicao kraju postajalo je sve hladnije. Putem sam susretao neke day ili section hikere.

DCIM104GOPROGOPR2550.DCIM104GOPROGOPR2551.

Ovim sam mjestom prolazio kada je već polako padao sumrak. Bijaše to jedno od najsablasnijih mjesta na kojima sam bio. Čini se da ovim ogromnim područjem bez šume nekada u godini udaraju velike bujice. Srećom, to nije bio slučaj kada sam ja prolazio.
Ovim sam mjestom prolazio kada je već polako padao sumrak. Bijaše to jedno od najsablasnijih mjesta na kojima sam bio. Čini se da ovim ogromnim područjem bez šume nekada u godini udaraju velike bujice. Srećom, to nije bio slučaj kada sam ja prolazio. Fotografija nije dočarala pravu atmosferu…..
Naravno, trebalo je prijeći i preko balvana što nikada ne predstavlja veselje.
Naravno, trebalo je prijeći i preko balvana što nikada ne predstavlja veselje, osobito preko mutnih voda.

Pred sam mrak pala je i magluština. Oko 19:45 sam došao do kampa. Nigdje nije bilo nikoga, čak ni Yardsale-a koji je rekao da će tamo kampirati. Krenuo sam slagati šator blizu vodopada, no shvatio sam da je naprosto previše vlage u zraku. Pijesak na podu je bio potpuno mokar. Malo sam razgledao okolo i našao povoljnije mjesto malo dalje. Prebacio sam stvari tamo i polako počeo slagati šator. Tada sam nehotice podignuo pogled i vidio Mt. Adams obasjan mjesečinom. Magla je nestala, a ispred mene se pružao pogled kakav sam samo mogao sanjati kojih pola sata ranije. Postajalo je i hladnije. Mentalno sam se pripremio za jako hladnu noć!

Mt. Adams obasjan mjesečinom. Nažalost, Gopro nije idealna kamera za noćne fotografije i zoom opcije.
Mt. Adams obasjan mjesečinom. Nažalost, Gopro nije idealna kamera za noćne fotografije i zoom opcije.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s