139. dan: Cascade Locks (2144) – Milja 2170: Ponovno sam, and I like it

No comments

Probudio sam se oko 6:30 i brzinski sam se spremio. Flying Dutchman je još spavao i nije bio spreman kada sam kretao. Oko 7, kada sam odlazio, Dutchman mi je rekao da će doći na doručak kod mosta. Za vrijeme doručka došli su Rusty i Home Stretch. Malo smo popričali i uskoro sam krenuo prema Bridge of the Gods. Ponovno potpuno sam i s punim plućima koračao sam prema ovom epskom trenutku. Toliko sam prošao, toliko je vremena prošlo od početka, toliko sam puta sanjao ovaj most, a sada ga prelazim – posljednji veliki mile stone.

DCIM104GOPROGOPR2511.DCIM104GOPROGOPR2512.

1da35e8b25beafa3d679dc2bbc473326.jpg

DCIM104GOPROGOPR2513.DCIM104GOPROGOPR2516.Ubrzo po silasku s ceste našao sam se u šumi i krenuli su usponi. Cascade Locks je najniža točka PCT-a od svega 70 mnv, i sada se trebalo vratiti na preko 1800. Borio sam se s motivacijom. Hodati toliko u šumama je monotono i čovjek posrne. K tome, većinu dana nikoga nisam niti sreo, osim par southboundera.

DCIM104GOPROGOPR2519.DCIM104GOPROGOPR2520.DCIM104GOPROGOPR2521.DCIM104GOPROGOPR2523.

Šume Washingtona često podsjećaju na prašume i vidljivost kroz gustiš, mahovine i granje je vrlo malena. Fotografija to, nažalost, ne dočarava u punini.
Šume Washingtona često podsjećaju na prašume i vidljivost kroz gustiš, mahovine i granje je vrlo malena. Fotografija to, nažalost, ne dočarava u punini.

Oko 17 sati sam sreo day hikere. Dva para, malo stariji. Kada su čuli da sam iz Hrvatske uzbuđeno su rekli da za koji dan putuju tamo na odmor. Išli su u Dubrovnik, pa su me pitali preporučam li još nešto u tom kraju, na što sam ko iz topa ispalio – Korčula! Zapisali su prijedlog. Totalno su bili iznenađeni da usred šumetine Washingtona hoda na PCT-u jedan Hrvat. Vjerujem da su tu priču ispričali par puta u Dubrovniku 🙂

Nastavio sam nakon filtriranja vode. Peta skoro da više niti ne boli. No, sada me boljelo na mjestu operacije na desnoj nozi. Naime, šav od operacija je točno posred vrha stopala, gdje se veže tenisica i čini se da sam par puta prejako zategnuo žnirance te me je to sada koštalo nove boli. Uvijek boli, rekao sam već sto puta i to je činjenica.

Kada sam nastavio sreo sam Hale-a, hikera kojeg sam poznavao samo kroz maglu….naime, negdje sam ga viđao, ali nikada se nismo upoznali….do sada. Odlučili smo da ćemo zajedno kampirati na jednoj napuštenoj cesti 26 milja od Cascade Locksa. Iznenađujuće dobar dan za mene, s obzirom da sam napuštao grad.

DCIM104GOPROGOPR2528.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s