84. dan: Milja 1073 – Milja 1091: South Lake Tahoe

No comments

Ustali smo se u 4:30 i polako krenuli. Odmah je uslijedio uspon, a to znači velika muka uz graške znoja.

Hodanje u cik zore je uvijek posebno. Gledati kako svjetlo pobjeđuje tamu i kako se sjene razvlače preko stijena i šuma uvijek izazove divljenje. To su trenuci koji nadahnjuju, čine čovjeka bliže iskonu. To su trenuci u kojima čovjek participira na bezvremenstvu svemira i postaje dijelom širećeg kozmosa koji kao da svojim vlastitim širenjem širi iskustvo promatratelja i širi mu poglede.
Oko 6 smo došli do Carson passa. Tu, u blizini je Kit Carson u 19. stoljeću probijao puteve slušajući naputke mormonske pukovnije koja je, vraćajući se kući, nanjušila ovaj prijevoj.


Uslijedila je nizbrdica i oko 8 smo došli do ranger house-a. Polako smo ušli, a onda su nas volonteri ponudili krafnama, sokovima,kolačima i voćem. Totalno neočekivano. Nakon toliko dana gladovanja netko mi je besplatno dao hranu. I to slatko. Samo što nisam zaplakao. Teško je to objasniti, ali toliko me je razveselilo da su mi se oči orosile. Bijaše tako fino.

Uskoro smo stali na vagu. Izgudio sam oko 2,5 kg. Priopčivši to drugim hikerima nastade šok. Ostali su izgubili od 7 pa sve do 23 kg. Uvjerljivo sam ih potukao rezultatom. Da se nisam preračunao s hranom bilo bi i bolje 🙂


Jeff je odlučio stopirati za grad, a Matt i ja nastavismo još 14 milja.


Bilo je prekrasno. Kao u nekom parku. U 16 smo došli do ceste. Matt je nazvao prijatelja Dana i uskoro smo se vozili prema gradu. Matt je odsjeo kod prijatelja, a Jeff i ja i hotelu kojeg je on velikodušno platio. Otišli smo u državu Nevada, koja se nalazi u istom gradu i u Casino Harah’s. Jeff je odlučio častiti u buffetu. Plati 30$ i jedi koliko želiš. Gozba je mogla početi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s