65. dan: Whitney spur trail milja 1 – Whitney (7,6) i natrag: Veličanstveno!

2 comments

Probudilo me u 4, ali sam nastavio spavati. Ponovno sam pogledao na sat kada je bilo 4:45. Naglo sam se ustao i u 5:08 sam krenuo. Bijaše još mrak i podosta hladno.

image

image

Nakon 40-ak minuta sam stao doručkovati i promatrao sam kako sunce dodiruje vrhove obližnjih planina. Bijaše čudesno. Krenuo sam dalje i došao do Guitar lakea.

image

Zora je na tom mjestu jedno od najljepših stvari koje sam vidio. Naprosto divno.

image

Potom je usljedila uzbrdica. Valjalo se popesti s 3300 na 4421 metara. Kako sam se uspinjao postajalo je sve bolje. Tim više jer je većina moje opreme ostala u kampu, pa sam bio lagan kao perce.

image

Došavši na 4000 metara napravio sam mali km marker za nas metričare. Pokoji hiker će to znati cijeniti. Ne moram ni spomenuti da mi je to bilo prvi puta da sam se uspeo preko 4000 m.

image

Vidici su sezali sve dalje, a sunce je igralo veličanstvenu igru svjetla i sjena. Uskoro sam susreo Second Breakfasta s kojim sam ugodno razgovarao skoro do samog vrha.

image

Bilo je lako hodati. Teško je opisati što mi je sve prolazilo glavom dok sam se penjao, ali znam samo da sam se osjećao počašćeno što imam priliku osvajati ovaj vrh.

image

image

image

image

image

image

Na vrh sam došao nakon 4 sata i 15 minuta. Ostao sam gore 2 sata uživajući u pogledu.

image

image

image

image

image

image

U 11 sam krenuo prema dolje. Letio sam opijen ljepotama. Do Guitar Lakea mi je trebalo nekih 2 sata. Tu sam stao smočiti noge i odmoriti se uz naljepši krajolik. Hodajući po plićaku našao sam kamenu trzalicu. Baš zgodno. Biti će to prekrasan suvenir 🙂

image

Došavši u kamp sam zaspao. Bilo je 18 sati kada sam se probudio i odlučio sam ostati ovdje. Ujutro krećem prema Forester passu. To je najviša točka PCT-a i jako je zahtjevna dionica. Jack je pak s Angelom u super slow šetnji ostao na planini do 21 sat. Netipično za njega 🙂

Advertisements

2 comments on “65. dan: Whitney spur trail milja 1 – Whitney (7,6) i natrag: Veličanstveno!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s