61. dan: Milja 722 – Milja 735: Sierre u punini ljepote

No comments

Probudili smo se spontano i ubrzo potom krenuli. Nakon samo petnaestak minuta krenulo je s ljepotama.

image

image

image

Sve skupa me malo podsjetilo na mt. Baden-Powel, ali višen mi se svidjelo. Cijeli je dan prošao u hodanju, pauzama i snimanju. Isto tako, po prvi sam puta prešao magičnih 3000 mnv.

image

image

image

Pauzu za ručak smo napravili uz Death Canyon Creek. Predahnuli, pričekali da vrućina splasne i nastavili. Uslijedilo je ponovno uspinjanje i postalo je jako teško.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Uspon je bio neumoljiv. Trebalo se popesti s 2727 na 3204 m kroz udaljenost od 7 km. U stopu me je pratio mr. Yoon, režiser. Ima 56 godina, ali je dobar planinar, bolji od mnogih. Ipak, pred kraj je posustao pa sam se odlijepio od njega. Ipak je hodao za thru hikerom. Mi smo malo prebrzi za pučanstvo koje ne hoda svaki dan 🙂

image

Stao sam na mjestu gdje će biti izvrstan izlazak sunca, pa sam pričekao Yoona i predložio mu da ovdje kampiramo. Oduševljeno je pristao. Nmv je 3200 m, a ustajemo u 4.

image

image

image

image

Nisam se nadao da će se Sierre tako brzo razviti. Praktički smo kroz dva dana hoda došli u potpuno novo okruženje. Svakim korakom kročim i otkrivam nešto novo. Svakih se petnaestak minuta mijenja okruženje – lijepo zamjenjuje još ljepše. Teško je sročiti nešto smisleno dok sam još usred te ljepote. Mislim da će prave misli doći tek kada se maknem iz ovog okruženja koje me oduševljava i pod čijom sam magijom 24 sata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s