24. dan: Milja 371 – Little Jimmy campground (384): Dan iz snova

No comments

Matt i Jeff su se ustali nešto ranije. Ja sam bio promrzao i nisam mogao ustati dok sunce nije okupalo moj šator i ugrijalo me. Ubrzo smo i krenuli i oko 9:30 je počeo uspon na mt. Baden-Powell.

Uspon je bio zahtjevan, ali imao sam dobar ritam. Uskoro sam naišao i na snježni pokrivač.

image

image

image

image

Uspon je trajao nekoliko sati. Nakon toliko napora doseći vrh je pravi užitak. Prvo sam izbio na hrbat koji vodi do vrha i na kojem se nalazi Willy Waldrun tree. Drvo staro cca 1500 godina i koje ima jaku sentimentalnu vrijednost za svakog skauta.

image

Nakon koje minute došao sam i do vrha. Mt. Baden-Powell je mjesto mitskih razmjera. Epični pogled na sve četiri strane svijeta i povijest koju ima budili su u meni udivljenje. Sjetio sam se i svog kuma Karla. Taj je čovjek rođeni skaut. Sve ono što skautizam u svojoj pozitivnosti jest, taj čovjek to utjelovljuje. Prošli smo mnoge avanture zajedno. Uvijek sam se osjećao sigurnije kada je on bio sa mnom. Primjerice, kada smo noćili na brdu iznad Baške i ulovila nas milenijska oluja. On je bio najbolja osoba za provesti tu bijednu noć  tamo i učiniti je smislenom i urnebesno smiješnom. Ili kada su nas austrijski carinici izbacili iz autobusa u 1 u noći i ostavili na Šentilju.

image

image

Nakon fotografiranja malo sam odmorio čekajući Matta i Jeffa.

image

Nakon sat vremena došli su i odlučili smo skuhati si ručak u sjeni stoljetnih borova.

image

image

Prije polaska još jedna fotografija uz spomen ploču Robertu Baden-Powellu, osnivaču scouta.

image

Potom ponovno prema Wally Waldrun drvu i dolje prema PCT-u.

image

Cijeli je dan bilo naprosto prekrasno hodati. Bijaše to najljepši dan na PCT-u do sada. Pogledi su fascinirali iz trenutka u trenutak. Svaki zavoj je nudio nešto novo.

image

image

Nakon nekoliko sati došao sam do dijela šume koji je izgledao kao da ga je uništila nuklearna kataklizma. Nisam saznao što se dogodilo, no vjerojatno je bila kombinacija šumskog požara i brutalne oluje. Ostao sam zapanjen snagom uništenja.

image

image

Nakon par sati hoda stigli smo u Little Jimmy campground i odlučili da ćemo tu spavati.

image

Dok smo se družili uz večeru došao je stari Thomas. Prepun priča s PCT-a skratio nam je večer zanimljivostima i kojekakvim korisnim informacijama. Napokon krenuli smo spavati. Carsten očito nije uspio dostići nas. Možda nas sustigne sutra.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s