Santa Monica – Nabavka opreme i razgledavanje

2 comments

Prvu noć sam spavao solidno. Buđenje u 1.30, pa onda opet oko 3 itd. Pokret je bio u 8. Malo u McDonalds na mCmuffine. Koreanci plaćaju, ne bunim se. Potom smo krenuli u nabavku ponešto opreme za snimanje. Moram priznati da me dobro izstresiralo s kojom su lakoćom Koreanci bljunuli 1700$ 🙂 Nakon tog stresa krenuli smo u Santa Monicu u trgovinu outdoor opreme imena Rei. Svaki fanatik planinarenja zna što je Rei, a  ako netko ne zna uskoro će saznati. Na putu do tamo puno se moglo vidjeti iz auta. Zastali smo na pacifičkoj obali i poznatoj Santa Monica beach.

image

image

image

image

image

image

image

image
Dotaknuti Pacifički ocean je bilo veliko zadovoljstvo i stari san

image

Poslije plaže mali odmor uz tajlandsku hranu. Nisam baš pogodio odabirom hrane. Išao sam na zicera i promašio, no nije uopće bilo loše. Samo pomalo neegzotično.

image

Potom smo krenuli u Rei. Toliko toga je trebalo kupiti da mi je glava bila kao bas bubanj. Odakle početi? Najbolje je redom. Lampa, prva pomoć, filter za vodu….. Puno toga mi je trebalo i u jednom sam trenutku shvatio da se moj budžet topi. Čak sam ga i probio. Srećom, dio North face opreme nije bio odgovarajuće kvalitete pa su mi Koreanci kupili neke nove stvari poput šatora, vreće za spavanje, ruksaka i tenisica. Izabrao sam si sve što sam istraživao mjesecima, tako da nije bilo puno muke oko biranja. Jedino sam ruksak promijenio u odnosu na istraženo jer mi Osprey Exos težine 1 kg nije odgovarao.
Sve u svemu, osjećao sam se kao dijete u tvornici čokolade. Potrošio sam za mene brutalnu količinu love, nemam pojma gdje ću to sve strpati, a moj najveći pretrail strah (hoću li se prekrcati opremom) se ostvario big time 🙂

image

image

Nakon Rei-a otišli smo u drugi Rei. Morali smo kupiti neke stvari koje su nedostajale u prethodnoj trgovini.

image

Detaljan članak o opremi, a što vjerojatno zanima neke od vas (znam da ima gear fanatika među čitateljstvom (javite se :)) ću napisati kada dođem u San Diego. I sam sam radoznao što ću sve ponijeti, a što ne 🙂
Kraj dana smo proveli u izvršavanju obećanja iz veljače. Ako se sjećate Koreance smo žena i ja masakrirali količinama hrane kada su boravili u Zagrebu. Sada je došlo vrijeme za osvetu. Naime, odveli su me u korejski restoran imena Yellow cow.

image

Stolovi s roštiljima po sredini su bili obećavajući, a količine naprosto nisu bile normalne. Govedina, svinjetina, alge, lignje, čiliji, riža, kim chi, pivo s rakijom od bambusa i još mnogo toga, a sve to uz mantranje jednog te istog pitanja: mr. Horvat, is it good (uz otrovno-simpatični smješak).

image

image

image

image
Poslavši ovu sliku jednom eminentnom hr planinaru zaključio je da bi meso moglo biti sirovo sudeći po izgledu. Potom sam mu objasnio da to pečemo na stolu 🙂

image

image

Osvetili su se sa stilom. Ubijen sam se vratio u motel i srušio se u krevet…..i naravno, probudio se u…..pogađate – 3.

Advertisements

2 comments on “Santa Monica – Nabavka opreme i razgledavanje”

  1. Ne brini, iako ti se trenutno čini kao nemoguća misija, pogotovo glede opreme za dokumentiranje (foto,audio,video…), imaš iskustva s onom Mogućom pa ne bi trebalo biti problema:)))

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s