So it begins….Zagreb – Los Angeles

4 comments

Nakon visemjesecnih priprema, pregovora i cekanja napokon je dosao dan polaska. 19.4.2016. u 12:30 sati.
Uvertira samom polasku je bilo visednevno oprastanje od dragih mi ljudi, a posebice od zene i sina. Malo je reci da je bilo srcedrapajuce. U tim trenucima covjek se preispituje je li ispravno odlucio i treba li ici. Kupujuci posljednje sitnice prije aerodroma rekao sam zeni: nisam normalan, ta kuda ja to idem.
Potom je usljedio, vjerujem, najtezi dio PCT-a – fizicki rastanak, a potom i emotivni krah. Da stvar bude teza, kada sam poletao pokraj piste na makadamu su me uzdignutim sakama ispratili brat Miro i necak Fran. Ne znam zasto, ali ta me slika dvojice nijemih, ali dragih pozdravljaca emotivno posve preplavila i dala novi smisao i hvala vam na tome, spoterske legende. Jer, naime, nije ovo samo moje putovanje. Puno je ljudi u mom ruksaku, ali u onom najpozitivnijem mogucem smislu.
Uslijedio je let za London.

image

image

Potom transfer na Heatrowu. Gate 5, terminal C. Aerodrom “nije” velik, izmedju terminala vozi aerodromska podzemna zeljeznica.

image

Nazalost, po ukrcaju u Airbus 380 sam shvatio da ne sjedim do prozora, pa sam bio primoran gledati filmove. Pogledao sam film Everest. Svaki drugi lik u filmu nosi The North Face opremu. Odmah sam se sjetio samoga sebe kojeg ceka oprema istog proizvodjaca u SAD-u 🙂
Nakon 11 mukotrpnih sati sletjeli smo u Los Angeles. Slijedio je susret s customs officerima. Kao i na razgovoru za vizu, natprosjecno dugo me ispitivao. Stresa radi, Kinezu prije mene je odbijen ulazak u SAD. Kuda, zasto, odakle i dokle? Sve je zelio znati. Ipak pustio me u drzavu uz datum 18.10.
Na izlazu su me docekali Koreanci, njih dvojica. Zatim pravac motel gdje me docekala oprema. Vecina opreme je odlicna, no sator, vreca i ruksak ne valjaju. Big three su mi dali nezadovoljavajuce tezine ili funkcije. Sator (1.6 kg) i ruksak (2 kg) preteski, a vreca nedovoljno topla (gradirana na 2 C). Dogovorismo da sutra idemo u REI kupiti novo.

image

Poslije smo skoknuli u obliznji meksicki restoran i dobro se najeli.

image

image

Dan od 24 sata sunca je zavrsio spavanjem, odnosno budjenjem svakih par sati. Jet leg nadolazi 🙂

Advertisements

4 comments on “So it begins….Zagreb – Los Angeles”

  1. A evo nikad se nismo čuli ni vidili ali sritno i pametno na putu. Očekujemo da nesto napises kad budes mogao. Pozdrav, Sinisa

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s