Pocket PCT – priručnik

No comments

imageNa kućnu adresu mi je stigao Pocket PCT, priručnik autora Paula Bodnara – trostrukog PCT hikera. Bez ovakvog ili sličnog priručnika se početnicima ne preporučuje ići na thru hike. Naravno, preživio bih i bez njega, ali znatno će mi olakšati put, osobito na samom početku dok se ne uhodam s resupply taktikom i svim ostalim cakama.

Knjižica košta 9.99$, s dostavom 17.97$. Na tržištu ima još jedan priručnik koji je izuzetno popularan – Yogi’s PCT handbook. Napisala ga je iskusna hikerica Jackie McDonnell. Kako sam se baš odlučio na Bodnara, a ne na Jackie….na jednoj stranici sam čitao recenzije priručnika i čovjek je nedvosmisleno napisao da je Bodnarov bolji. No, smatram da koji god se uzme ne može se pogriješiti. Oba autora su ljudi s puno iskustva i planinarenje je njihov život.

Uglavnom, Bodnarov priručnik je krcat informacijama, a što najbolje možete vidjeti na slici. Svaka sekcija započinje prikazom elevacije s obilježenim točkama: voda, resupply točke, upozorenja za suhe sekcije, kampovi, tentsite s točnim brojem mjesta za šatore, mostovi, ograde i sl. Nakon toga slijede gradovi s točno napisanim adresama za slanje kutija, brojevi telefona, oznake što je sve dostupno: dobra trgovina, internet, knjižnica, bankomat, praonica rublja, smještaj i sl. Ispod još pišu neke korisne informacjie i savjeti a’la gdje ima dobar hamburger, savjeti za uštedu novaca.

Kvaliteta uveza nije baš najbolja i knjiga mi djeluje krhko, što nije baš pohvalno s obzirom da je knjiga namijenjena nosanju u ruksaku iz dana u dan. Čini se da ću je morati ojačati s duct trakom.

IMG_20160229_184333

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_20160229_181839.jpg

 

 

 
I da…..još točno 50 dana do polaska 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s